Hankook Winter i*cept RS3: a sikeres gumiabroncs új, hideg időjáráshoz tervezett modellje.

  • A díjnyertes Hankook Winter i*cept RS2 utódja
  • Új futófelület-kialakítás és továbbfejlesztett futókeverék
  • Kiváló választás kompakt modellekhez és közepes méretű autókhoz

Neu-Isenburg, Németország, 2022. szeptember 1. – Rövidebb fékút havas utakon és jobb kezelhetőség jeges és nedves útfelületeken: Az új Winter i*cept RS3 a többszörösen díjnyertes Winter i*cept RS2 továbbfejlesztett utódja. A legújabb technológiák felhasználásával az új modell minden funkciója felülmúlja sikeres elődjét, így még nagyobb biztonságot nyújt  a mindennapi használat során. A Hankook Winter i*cept RS3 ezért kiváló választás minden elterjedt kompakt modellhez és kompakt SUV-hoz.

A Hankook Winter i*cept RS3 a 14-17 colos tartományban 71 méretben érhető el az európai piacon, beleértve a négy, vészhelyzeti defekttűrő („run-flat“) jellemzőkkel (HRS = Hankook Runflat System) rendelkező opciót is.

A hóval borított utak kihívást jelenthetnek a vezetők és a gumiabroncsok számára egyaránt. Az új mikroélek használatával a fejlesztők képesek voltak megnövelni a Winter i*cept RS3 vállfelületét, ezáltal javították  az útfekvést és az oldalirányú tapadást havas kanyarokban. Az új, fordított V-mintázat és az új 3D lamellák megbízhatóbb fékműködést és rövidebb féktávot biztosítanak havas utakon. Így az előző abroncshoz képest a Winter i*cept RS3 akár 4%-kal rövidebb féktávot biztosít havas útfelületen. Emellett a fűrészfogas 3D lamellák alkalmazásával a mintázati elemek mozgásának minimalizálása szintén fontos szerepet játszott a tapadás és a fékhatás javításában.

A jeges utakon történő biztonságosabb közlekedés érdekében a fejlesztők javítottak a Winter i*cept RS3 futófelületének merevségén is. A belső tesztek azt mutatják, hogy a futófelületi elemek vízszintesen 1%-kal, függőlegesen pedig 3%-kal merevebbek a Winter i*cept RS2 típussal összehasonlítva. A gépjárművezetők szintén hasznát látják a még jégen is lényegesen nagyobb tapadásnak.

Továbbfejlesztett aquaplaning technológiák

Az említetteken túlmenően a Winter i*cept RS3 különféle technológiákat alkalmaz a gumiabroncsok hatékony vízelvezetése érdekében is, ami magas fokú menetstabilitást eredményez még nedves, sáros vagy latyakos utakon is. A széles, V-alakú futófelületi barázdák mellett a különálló futófelületi elemeket is keresztirányban futó, kis barázdák tagolják. Ez lehetővé teszi a víz gyors elfolyását, és számottevően mérsékli az aquaplaning kockázatát. Az új, átlapolt W futófelület-mintázat is ebben segít, valamint jobb kormányozhatóságot biztosít esőben.

Az „Aqua Pine” futókeverék új generációjával a fejlesztők csökkenteni tudták a nedves útfelületen mért féktávolságot. Hagyományos felfogás szerint a teljesen szilícium-dioxid futókeverék használata a gumiabroncsok futásteljesítményének rovására megy. A természetes gyantákon alapuló új anyagkeverék azonban – kisebb ütemű kopásával és jobb fékműködési hatékonyságával – felülírja ezt a kompromisszumkényszert. Ezért a Winter i*cept RS3 akár 7%-kal rövidebb féktávot biztosít nedves utakon, miközben akár 10%-kal nagyobb futásteljesítményt kínál, mint bevált elődje. Az új anyagkeverék emellett jobb kapcsolatot biztosít az abroncs és az úttest között, ezáltal mérsékli a csúszást és növeli a futásteljesítményt.

Többszörös díjas elődök

Az új Winter i*cept RS3-at a korábbi Winter i*cept RS2 továbbfejlesztett változataként hozták létre, amely „kifejezetten ajánlott” minősítést kapott az Auto Zeitung 2020 téligumiabroncs-tesztjén. Ugyanebben az évben a Winter i*cept RS2 kiváló kezelhetőségéért, megbízható tapadásáért, valamint száraz és nedves úton egyaránt nagyon kedvező tulajdonságaiért az Auto Expresstől (Nagy-Britannia) és az ADAC-tól is megkapta a legjobb minősítést.

„Az a legfontosabb számunkra, hogy a gépjárművezetők közúti biztonságát elősegítő gumiabroncs-termékeket kínáljunk. Ezért folyamatos befektetésekkel segítjük elő a kutatást és fejlesztést, hogy mindig a legújabb technológiákkal jelenhessünk meg a piacon.” – mondta Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke. „Ezért vagyunk bizonyosak benne, hogy az új téli i*cept RS3 is megfelel ügyfeleink magas szintű elvárásainak.”

Annak érdekében, hogy kiváló minőségű téli gumiabroncsokat kínálhasson, a Hankook Tire a finnországi Ivalóban működteti Technotrac tesztlétesítményét. Ezen a telephelyen a cég ideális feltételekkel rendelkezik kutatási és fejlesztési eredményeinek alapos tesztelésére, a legkülönfélébb téli körülmények között. Ideális bázis ez a jégen és havon is tökéletesen működő gumiabroncsok fejlesztéséhez és gyártásához.

Booking.com