Extrém ajándékok – Valentin napra is!

Ez a tökéletes meglepetés receptje, amivel sosem lőhetsz mellé

Nyakunkon a szerelem ünnepe, és még nem jutott eszedbe semmi igazán eredeti? Ha idén elengednéd a szokásos virágcsokor-csoki kombót és nem szívesen vennél egy újabb fölösleges zoknit vagy bögrét sem, lehet, hogy ez a cikk fog megmenteni.

Egy ősi legenda szerint a Valentin-napi ajándékozás hagyománya Valentin püspökkel kezdődött, aki egy üdvözlő üzenettel – gyakorlatilag az első Valentin-napi ajándékkal – lepett meg valakit. Valentin püspököt hitéért üldözték és börtönbe vetették, több legendás történet is kering arról, hogy miért is kellett vértanúnak lennie. A hagyomány szerint a császár úgy vélte, a nőtlenség jobb katonákat eredményez, így megtiltotta a férfiaknak, hogy megnősüljenek. Valentin azonban titokban összeházasította a szerelmes fiatalokat, így vált a szerelmesek védőszentjévé.

Többszáz éves hagyomány

Az ajándékozás hagyománya Angliában kapott szárnyra, ahol az első ismert Valentin-napi levél 1477-ben született. A 1700-as években aztán egyre népszerűbbé váltak a Valentin-napi versek, majd az üdvözlő kártyák és ajándékok is követték őket. Mára február 14-én az egész világ valentin-napi lázban ég, és ezen a napon a szerelmesek igyekeznek egymást túllicitálva tökéletes ajándékkal kedveskedni a párjuknak.

Mitől tökéletes egy ajándék?

A Meglepkék 2004-ben egy klasszikus ajándékozós oldalként kezdte a pályafutását: az akkori portfólió bonbon-t, virágcsokrot, chipendél showt tartalmazott, bár a tandemugrás már a kezdetektől szerepelt a listán. Ebből a retro kínálatból jutott el az évek során Magyarország elsőszámú extrém élményeket kínáló oldalává. 2024-ben 2600 élménnyel szereztek örömöt, és ez a szám még csupán a kezdet! Sashalmi Attila, az oldal tulajdonosa elárulta, az aktuális trendek az élménypiacon is mindig változnak, amíg néhány éve a versenyautó-vezetés volt a legmenőbb meglepetés, mára a VR és a gamer tematikájú programok a legnépszerűbbek. A piros ferrari azért még mindig sokak számára vonzó, de egy fekete ferrari például már senkit sem érdekel…

A jó ajándék legfőbb ismérve, hogy te büszkén adod át, aki kapja, az pedig önfeledten mosolyog majd. Ez mindkét félnek csodás érzés. A jó ajándék mindig meghökkentő, azzal lehet a legnagyobb örömet okozni, amiről az ajándékozott esetleg még azt sem sejtette, hogy létezik. Egy tárgy, legyen bármilyen drága, egy-két év múlva elromlik, lecserélődik, senki sem fog rá emlékezni. Az élmény viszont örökre szól, egészen más kategória” – mondta Sashalmi Attila.

Brutális tippek Valentin-napra

Ha már unod a sablonos vagy éppen nyálas Valentin-napi ajándékokat, érdemes szétnézni a Meglepkék páros ajánlatai között. Itt nem a megszokott plüssmacikat és virágcsokrokat találod majd, hanem csupa adrenalinlöket-programot. Lövészet, tandemugrás, kutyaszános kirándulás, és különböző pikáns felnőtt programok között válogathatsz. Ha a tárgyakat jobban szereted, a dupla kaparós bakancslista tökéletes választás pároknak. Az egyik izgalmas, pikáns kaparós tele szuper randiötletekkel, a másik poszterrel pedig felpezsdíthetitek a kapcsolataitokat. A közel 100 póz között biztosan lesz, amit még nem ismertek.

Folyamatosan változó igények

Érdekes megfigyelni a generációk közötti különbséget is. A legfiatalabb generáció tagjait nem kell félteni, a gyerekek sokszor már egyedül is telefonálnak, érdeklődnek egy-egy ajánlatról. Ráadásul ők, és a szüleik is egyre merészebb ajándékokat is bevállalnak: egy 14 éves fiú szülinapjára már simán kiválasztható a driftelés vagy akár a mesterlövészet is.

Az autós-hype már lecsengett, úgy tűnik, hogy az a réteg kivezette magát. A fiatalok pedig egyre inkább az „élményesebb” élményeket kutatják: egy látogatás a Macska Múzemban, egy kiadós VR-játék, egy izgalmas léghajós körút vagy egy egésznapos canopizás az, ami lázba hozza őket. Az egyik legkülönlegesebb élményünk most a sugárrepülőgépes repülés, ez egy Európában is egyedülálló ajánlat. De nagyon népszerű mostanában a lövészet is, nyugaton már nem kivitelezhető, hogy civilként ilyen fegyverek közelébe juss és még lőhess is velük. Sokszor mikor ilyen ajándékot kap valaki, el sem hiszi, hogy ez valóban létezik” – mondta el Attila.

Kell a welness is!

Meglepkék.hu az extrém ajándékokkal robbant be a köztudatba, de a fogyasztói igényekre reagálva egyre több gasztro- és wellness ajánlat kerül a palettára. Annál is inkább, hiszen a statisztikák szerint az oldal vásárlóinak közel 80%-a nő.

 

Fotók (forrás: Meglepkék Hungary)

Booking.com