„Elsősorban a kisugárzást fogom majd keresni” – mondta Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Állami Operaház Balettintézetének szólistája és étoile-ja, a június 26-án, hétfőn kezdődő Hungarian Ballet Grand Prix egyik zsűritagja.

Balázsi szerint gyerekeknek meg kell szokniuk, milyen az, amikor színpadon, reflektorfényben vannak és nagyon sokan nézik őket – ebben a mostanihoz hasonló nagy nemzetközi versenyek nagyon sokat tudnak segíteni.

A június 26-án Veszprémben debütáló Hungarian Ballet Grand Prix-re 20 országból, többek között Japánból, Kínából, Tajvanról és az Amerikai Egyesült Államokból is érkeznek versenyzők. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében megvalósuló nemzetközi verseny zsűrijében a hazai és nemzetközi balettélet olyan kiválóságai kaptak helyet, mint Solymosi Tamás, Aradi Mária, Dózsa Imre, Leblanc Gergely, valamint Agnese Andersone, Tatiana Melnik, Mirzoyan Albert és Kateryna Kukhar. A versenyprogramon túl a szervezők mesterkurzusokkal és Balaton-parti szabadidős programokkal is várják a 7-18 éves növendékeket. A gálaműsoron a legjobb eredményt elérő növendékek, valamint a Magyar Állami Operaház balettcsillagai is látványos produkcióval lépnek fel.

 A Balázsi Gergő Árminnal készült interjú az alábbi linken megtekinthető.

A versennyel kapcsolatos további részleteket a csatolt sajtóközleményből tudhatnak meg.

A mellékelt képek szabadon felhasználhatók.

Fotókredit: HybridArt | HBGP

Booking.com