Az Auto Bild Allrad tesztjén elsöprő sikert aratott a Hankook négyévszakos Kinergy 4S 2 X SUV abroncsa.

A Hankook személyautókra tervezett Kinergy 4S 2 négyévszakos személyautó-abroncsa 2020-ban négy független európai autós magazin tesztjén is kiemelkedő értékelést kapott, idén pedig az SUV változat is hasonló sikerekre számíthat: az Auto Bild Allrad legnagyobb abroncstesztjén a legjobb abroncsnak választották. Több mint 20 évnyi tapasztalat áll az abroncsgyártó mögött a négyévszakos futófelületek terén, és ez az eredmény ismét megerősíti pozícióját a világ egyik vezető technológiai szereplőjeként. Európa legnagyobb példányszámban eladott autósmagazinjának négyévszakos abroncsokat bemutató különszáma szerint a teszt győztese „meggyőző vezetési tulajdonságokat mutatott minden időjárási körülmény között”, és a magazin „kiemelkedő” értékeléssel jutalmazta azt. (Auto Bild Allrad 10/2021).

 

Neu-Isenburg, Németország, 2021. szeptember 16.
Egyre több SUV kering az utakon, mint ahogy a négyévszakos abroncsok iránt is folyamatosan nő a kereslet: az Auto Bild Allrad szerint a szegmens már elérte a 20%-os piaci részesedést. A Hankook már a trend elején figyelmet fordított az erre irányuló kutatására és fejlesztésére, így a személygépkocsikra tervezett Kinergy 4S 2 és az SUV-kre tervezett Kinergy 4S 2 X négyévszakos abroncs kitűnő választás azok számára, akik év közben nem szeretnének abroncsot cserélni. A négyévszakos abroncsok esetén a biztonság nagyon fontos tényező. A német autósmagazin, az Auto Bild Allrad szerkesztői a Hankook Kinergy 4S 2 X abroncsát választották meg az idei év legjobb négyévszakos abroncsának: „Valóban létezik az az abroncs, amelyik biztonságos vezetést kínál időjárási körülményektől függetlenül.”-tették hozzá. A szerkesztőség végül a Hankook abroncsát választotta a legjobbnak, és kiemelkedő értékeléssel ismerte el a teljesítményét (10/2021).

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Kinergy 4S 2, illetve annak SUV változata, a Kinergy 4S 2 X is meggyőzte az európai szaklapok független zsűrijét. Az abroncs jellemzői magukért beszélnek: A futófelület V alakú mintázata és a legmodernebb technológiát alkalmazó, természetes olajokat tartalmazó futókeverék stabil és biztonságos kormányozhatóságot, pontos kanyarodást biztosít nedves és száraz körülmények között, valamint magas vízen felúszás elleni védelmet kínál” – hangsúlyozta Klaus Krause, a Hankook Európai Kutatási és Fejlesztési Központjának vezetője.

A prémium abroncsgyártó Hankook a Kinergy 4S 2 és a 4S 2 X négyévszakos abroncsait számtalan időjárási és hőmérsékleti körülmény közötti használatra tervezték olyan sofőrök számára, akik a minőség mellett érzékenyek a költségekre is, nem szeretnének félévente abroncsot cserélni, ugyanakkor nem mondanának le a magas fokú biztonságról és kényelemről. Az ötödik generációs Kinergy 4S 2 és 4S 2 X még kiegyensúlyozottabb és megbízhatóbb teljesítményt nyújt. Európában az egyre változékonyabb időjárás, valamint a városi környezetben egyre elterjedtebb használat miatt az abroncsok vonzó alternatívát nyújthatnak egész évben, miközben a törvényi előírásoknak is megfelelnek. A hópehely jelzésnek (3PMSF) – amely 2018 januárja óta kötelező Európában a téli abroncsokon – köszönhetően az abroncsok egész évben használhatóak azokban az országokban is, ahol téli abroncsokra vonatkozó alkalmi vagy állandó szabályozások vannak érvényben.

A Kinergy 4S 2 négy évszakos abroncs elképesztően sokoldalú, hiszen egyesíti a nyári és téli abroncsok jellemzőit, miközben a hőmérséklet nem befolyásolja a teljesítményét. Az egyirányú abroncsmintázat egyedülálló megbízhatóságot biztosít nedves, száraz és havas útviszonyok között is. A futófelület V alakú, egymásba kapcsolódó blokkjai még hideg időjárás esetén is megfelelő menetstabilitást biztosítanak. Ezt extra széles, két fázisú fő vízelvezető árkok egészítik ki, amely lehetővé teszi a víz optimális oldalirányú elvezetését még nagy esőzés esetén is. A vízelvezető rendszer megakadályozza az aquaplaninget, valamint hatékonyabban vezeti el a latyakot is, mint a korábbi modellek. Ezeket a jellemzőket a futófelület nagy sűrűségű, szilíciumban gazdag polimer keveréke teszi még hatékonyabbá, míg a természetes olajok és gyanták a nedves tapadásért felelnek.

Booking.com