• Gyári felszerelésként elérhetőek az elektromos járművekre optimalizált prémium gumiabroncsok
  • Alacsony gördülési ellenállás, magas terhelhetőség és nagy forgatónyomatékra optimalizált keverék

Neu-Isenburg, Németország, 2023. október 20. – A Hyundai az Ioniq 6-os modelljét a Hankook prémium gumiabroncsgyártó kifejezetten elektromos járművekre fejlesztett Ventus S1 evo 3 ev gumiabroncsával szereli fel. Az alacsony gördülési ellenállásnak és a könnyű, de strapabíró kialakításnak köszönhetően a gumiabroncs megfelel az elektromos járművek különleges igényeinek. A Hankook 225/55 R18 W méretben biztosítja gumiabroncsot az IONIQ 6-hoz.

„Nagyon örülünk, hogy a Hyundai bizalmat szavazott prémium gumiabroncsainknak, és hogy a Ventus S1 evo 3 ev-t használják az új elektromos csúcsmodelljükhöz” – nyilatkozta Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke, majd így folytatta: „ezzel nemcsak a gyári felszerelésű piacunkat bővítjük, de az elektromobilitás felé vezető úton is előrelépünk.”

Az elektromos járművek, mint a Hyundai Ioniq 6, kialakításuk miatt más követelményeket támasztanak a gumiabroncsokkal szemben, mint belső égésű motoros társaik. A fő szempont az alacsony gördülési ellenállás és a kis tömeg, így a Hyundai IoniQ 6 egyetlen akkumulátortöltéssel több mint 550 kilométert tehet meg. Emellett az elektromos járművek koncepciójukból adódóan nehezebbek az akkumulátor miatt, ezért a gumiabroncsoknak is nagyobb a teherbírásúnak kell lenniük. A Ventus S1 evo 3 ev modellben a Hankook mérnökei pontosan ezeket a követelményeket ötvözték. A duplarétegű, különleges, nagy teljesítményű szálakból készült futófelületnek köszönhetően a gumiabroncs kiváló stabilitást nyújt, a méretéhez képest alacsony súllyal. Emellett a Ventus S1 evo 3 ev futófelületét kifejezetten az elektromos járművek magas fordulatszámára tervezték, amely nedves és száraz úton egyaránt kiváló tapadást biztosít.

Booking.com