A Hankook új off-road abronccsal jelentkezik az európai piacon: ez a Dynapro MT2.

Az off-road szerelmesei új kalandokra indulhatnak a Hankook Dynapro MT2 abroncsával, amelyet kifejezetten nehéz terepekhez fejlesztettek. Az off-road specialista Dynapro MT utódjaként a Dynapro MT2 a Hankook Technodome K+F központjának legújabb fejlesztéseit tartalmazza, így ez a Hankook portfóliójának legerősebb és legstrapabíróbb off-road abroncsa. A Dynapro MT2 jelenleg a 19 legnépszerűbb, 15-20 col közötti méretekben kapható.

Neu-Isenburg, Németország, 2021. November 11.
A Hankook a Dynapro MT2 abronccsal bővíti off-road SUV portfólióját. Az oldalfalon található POR (Professional off-road) jelzés is azt mutatja, hogy a Dynapro termékcsalád legújabb tagját a legkíméletlenebb off-road körülmények közötti vezetésre tervezték. Az abroncs „MT” (mud terrain), azaz terepgumi jelzéssel is bír, nem véletlenül. A Dynapro MT2 Terrain Strike futófelületének tervezésekor 3D szimulációs szoftver segítségével alakították ki a durva, mély mintázatú abroncsot. Ennek köszönhetően az abroncs tapadása sárban, porban, sziklákon, homokban és kavicsos útfelületen is optimális.

A Hankook új, hasított öntőformát használó technológiájával az abroncs még robusztusabb, mint az elődje, a Dynapro MT, és úgy viselkedik, mintha egyetlen formából öntötték volna ki az abroncsot. Az abroncs teljes futófelületén futó mintázat és az oldalfalat védő pajzsok miatt nő az abroncs kapaszkodófelülete sziklás környezetben, míg a vastagabb gumiréteg kiemelkedő védelmet nyújt defekt ellen. A futófelület oldalfal felé szélesedő, egymásba kapaszkodó blokkjai segítenek minimalizálni az off-road környezet miatti kopás okozta károkat, miközben merevebbé teszik az abroncsot, és jobb tapadást biztosítanak.

„Örömmel mutatjuk be az off-road szerelmeseinek a kifejezetten erre a célra tervezett abroncsunkat, amely nemcsak a legádázabb körülmények között, hanem közúton is megállja a helyét” – nyilatkozta Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke.

A Dynapro MT2 V alakú vállmintablokkjai tökéletesen idomulnak a felszínhez, ami még biztosabb tapadást tesz lehetővé extrém terepen is. Az öntisztító harántárkok a beépített kőkidobóval hatékonyan tisztítják meg a futófelületet a szennyeződéstől, ami nemcsak jobb talajtartást biztosít, hanem védelmet is nyújt a kövek okozta nyomódásoktól és a defektektől is.

A Dynapro MT2 abroncskeveréke olyan természetes gumit tartalmaz, amelyet  fenntartható módon termesztettek,  ráadásul a gumikeverék rugalmasságát is jelentősen növeli. A futófelület így jobban tud alkalmazkodni a kisebb egyenetlenségekhez, a tapadás optimalizálása mellett pedig segít abban is, hogy a gumi ne törjön vagy szakadjon ki. A nagy felületi sűrűségű töltőanyag javítja a gumikeverék viszkoelasztikus jellemzőit, valamint a tapadást is terepen és közúton egyaránt. A futófelület mintázata és a futókeverék együttesen csökkenti a kerékzajt közúton, ami csendesebb és kényelmesebb utazást eredményez.

A kifejezetten erős szövetváz biztosítja a stabil és pontos kormányozhatóságot terepen és a kényelmes vezetési élményt az úttesten. Az egy darabból álló peremhuzal még nehéz útkörülmények és alacsony abroncsnyomás mellett is biztosan tartja az abroncsot a felnin.

A Dynapro termékcsalád legújabb tagja több mint 19 méretben érhető el az európai piacon; az abroncsok oldalfalán a POR jelzés szerepel, némelyiken pedig a népszerű fehér „Dynapro” felirat is megtalálható. A POR annyit tesz: professzionális off-road abroncs. Ezeket az abroncsokat kifejezetten nehéz terepre tervezték, és nem tartoznak az uniós címkézési kötelezettség hatálya alá. Noha nem szerepel rajtuk a 3PMSF jelzés, télen azokban az országokban is használható, ahol kötelező a téli abroncs. A Dynapro MT2 oldalfalán a M+S jelzés is megtalálható.

Európai (metrikus) méretek: 15–17 colos átmérő, 215–315 mm-es futófelület, 70–85%-os oldalarány és Q sebességindex.

USA-specifikus méretek: 28-35 colos átmérő, 8,50-12,50 hüvelykes futófelület, 15-20 hüvelykes felniátmérő és Q sebességindex.

Booking.com