A Hankook tovább bővíti jelenlétét a motorsportban az európai TCR sorozatok exkluzív abroncsbeszállítójaként ­
­ ­ ­­
A Hankook tovább bővítette jelenlétét a motorsportban. A prémium abroncsgyártó több európai TCR túraautó-bajnokság exkluzív abroncsbeszállítója lett, így az autók a csúcskategóriás Ventus Race abroncsokon teszik meg majd a versenytávokat. A Hankook eddig is nagy sikerrel támogatta a TCR sorozatokat, az endurance- és túraautó-bajnokságokban szerzett tapasztalatával pedig ez az új kihívás sem jelent akadályt. ­ ­
­
Neu-Isenburg, Németország, 2021. március 18.
Idén rendezik meg a TCR Európa-kupa hatodik szezonját, amelynek keretében a versenyautók Hankook abroncsokon szelik a köröket Európa hét országában. A szezon május 7-én a Slovakia Ringen veszi kezdetét. Az Alfa Romeo, Audi, Cupra, Honda, Hyundai és Peugeot autókból összeálló patinás mezőny ezt követően olyan tekintélyes pályákon küzd meg a győzelemért és az értékes pontokért, mint a franciaországi Circuit Paul Ricard, a német Eifel hegységben megbúvó Nürburgring, valamint a belgiumi Spa-Francorchamps. A TCR Európa-kupa záróversenyére október 8-án kerül sor a Circuit de Barcelonán. 2016 óta a TCR Benelux sorozat versenyei közül több is a TCR Európa-kupa része. Az itt megszerzett pontok egy külön bajnoksághoz számítanak.

Paulo Ferreira, a TCR Európa-kupa szervezője így értékelte az együttműködést: „Örülünk, hogy egy ilyen elismert és tapasztalt prémium abroncsgyártó támogatja a TCR Európa-kupát, mint amilyen a Hankook. A Hankook versenyabroncsai már korábban is kiemelkedő eredményeket mutattak fel a különböző TCR-bajnokságokban mind teljesítmény, mind megbízhatóság terén.”

A Hankook a TCR kelet-európai kupa harmadik szezonjának is exkluzív abroncsbeszállítója. A versenynaptár hat fordulójának hat különböző ország versenypályái szolgálnak helyszínül. Az első futamot a Hungaroringen rendezik meg április 16-án. Ezt követi az osztrák Red Bull Ring, majd a versenyzők Lengyelországban, Horvátországban és Szlovákiában mérettetik meg magukat. Az idei szezon zárófutamát szeptember 3-án tartják a csehországi Brnoban. Josef Krenek, a TCR kelet-európai kupa szervezője így nyilatkozott: „Az abroncs döntő eleme a motorversenynek, így fontos számunkra, hogy olyan erős és sikeres partnerre találjunk, mint a Hankook. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján csak pozitívan tudok nyilatkozni a Hankook abroncsairól, legyen szó az ESET V4 Cupról, endurance versenyekről vagy a Renault Clio Cupról. Ez lesz a helyzet a TCR kelet-európai kupa esetében is.”

A prémium abroncsgyártó a nemzetközi színtéren idén bemutatkozó spanyol TCR-bajnoksággal is együttműködik mint kizárólagos abroncsbeszállító. Ebben a sorozatban az összes futamot Spanyolországban rendezik meg. Az első állomás április 10-én a Circuito del Jarama. A spanyol TCR-bajnokság november 13-án zárul a Circuit de Barcelona-Catalunyán, ami a sorozat ötödik és hatodik futamának ad otthont.

Manfred Sandbichler, a Hankook európai motorsport-igazgatója a következőket mondta: „A TCR kategória a túraautózás legkiemelkedőbb minőségét képviseli. Világszerte rendeznek bajnokságokat számos márka részvételével. Ennek köszönhetően a Hankook fokozott jelenléte a TCR kategóriában nagyon is megfontolt döntés. A Ventus Race abroncsunk már évek óta sikereket ér el a kategóriában, így készen állunk az izgalmas futamokra a nemzetközi hírű versenypályákon.”

Booking.com