A Hankook támogatja a Science Based Targets (Tudományon alapuló célkitűzések) kezdeményezést

 

  • Célkitűzések az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésére
  • A Hankook azt tervezi, hogy 2030-ra felére csökkenti a direkt (Scope 1) és az indirekt (Scope 2) kibocsátásokat
  • Részvétel a Business Ambition for 1.5°C nevű kampányban
  • A 2021/22-re vonatkozó ESG-jelentés kiemeli a fenntarthatósági erőfeszítéseket

Neu-Isenburg, Németország, 2022. október 17. – A prémium gumiabroncsgyártó Hankook elkötelezte magát a Science Based Targets (SBTi) kezdeményezés mellett, és bemutatta a saját tevékenységeiből származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére vonatkozó célkitűzéseit.

Az SBTi a CDP (Carbon Disclosure Project), az Egyesült Nemzetek Globális Megállapodása (UNGC), a World Resources Institute (WRI) és a Természetvédelmi Világalap (WWF) partnersége. Több mint 3600 globális vállalat dolgozik együtt az SBTi-vel, hogy tudományosan megalapozott csökkentési célokat tűzzenek ki, mérjenek és jelentsenek, a Párizsi Szeződés előírásainak megfelelően, amely jogilag kötelező erejű nemzetközi éghajlat-változási egyezmény.

A Hankook első koreai gumiabroncsgyártó vállalatként idén márciusban csatlakozott az SBTi kezdeményezéshez. A vállalat augusztusban benyújtotta közép- és hosszú távú, tudományosan megalapozott kibocsátáscsökkentési célkitűzéseit. A hitelesítés 2023 elején várható. A vállalat azt tervezi, hogy a gyártási szakaszban előforduló direkt és indirekt kibocsátásokat 2030-ra csaknem a felére, 46,2%-kal csökkenti a 2019-es alapértékhez képest. Ezenkívül a Hankook vállalta, hogy értékláncában 2030-ig 27,5%-kal csökkenti az indirekt, másodlagos formájú kibocsátását a 2019-es alapértékhez képest. Ez magában foglalja a nyersanyagbeszerzés, elosztás, befektetés, termelés és egyéb jelentősebb üzleti tevékenységek során keletkező üvegházhatású gázok mennyiségének csökkentését.

Vállalkozások megszólítása világszerte: Business Ambition for 1.5°C (Üzleti ambíció a 1,5 °C-ért)

A Hankook bejelentette továbbá, hogy részt vesz a Business Ambition for 1.5°C kampányban, amely sürgős felhívás a vállalatok felé arra vonatkozóan, hogy tűzzenek ki célokat a globális felmelegedés 1,5 °C-ra való korlátozására, valamint az éghajlatváltozás legrosszabb hatásainak elkerülésére azáltal, hogy a nettó nulla kibocsátás elérését támogatják. Az SBTi vezetésével és nemzetközi partnerekkel együttműködve több mint 1300 globális vállalat vesz részt ebben a kampányban.

A Hankook már 2010-ben az egyik fő célkitűzésévé tette az éghajlatvédelmet és a fenntarthatóságot, és azóta is folyamatosan csökkenti az üvegházhatású gázok mennyiségét az abroncsgyártási folyamatban. Tavaly júliusban megalakult az ESG (Environmental Social Governance) bizottság az igazgatóságon belül, hogy megerősítse a vállalat ESG-menedzsmentjét. A bizottság 2030-ról előrehozta 2050-re a Hankook hosszú távú célját, hogy a 2018-as referencia évhez képest 50 százalékkal csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását. Emellett új szén-dioxid-semlegességi ütemtervet is készített 2050-re, amely tartalmazza a Scope 3 kibocsátásokat.

A Hankook fenntarthatósági kezdeményezéseit rendszeresen elismerik neves intézmények. 2021-ben a Hankook platinaérmet szerzett az EcoVadis vállalati társadalmi felelősségvállalás értékelésében, amelyet az egyes iparágakban csak a legjobb 1%-nak ítélnek oda. A vállalat 2016 és 2021 között hat egymást követő évben szerepelt a Dow Jones fenntarthatósági indexen (Dow Jones Sustainability Indices World). 2022-ben a Hankook az S&P Global által kiadott 2022-es Fenntarthatósági Évkönyvben (Sustainability Yearbook) arany (Gold Class), vagyis a lehető legmagasabb minősítést kapott, ezzel a legmagasabb pontszámot érte el az autóalkatrészek szektorban.

Elkötelezettség a magas fenntarthatósági szabványok mellett: A 2021/22-es éves ESG-jelentés elérhető online. A Hankook ESG-jelentését 2010 óta évente teszi közzé, így a 2021/22-es kiadás már a tizenharmadik. A jelentés kiterjed a vállalat összes fenntarthatósági tevékenységére és intézkedésére, valamint közép- és hosszú távú stratégiájára a környezetvédelem, a szociális ügyek és a vállalatirányítás területén. Egyforma hangsúlyt kap az ökológiai értéklánc, a fenntartható termékek és a felelősségteljes elkötelezettség.

A klímavédelem iránti növekvő elkötelezettség jegyében a jelentés a Hankook szén-dioxid-semlegességre vonatkozó ütemtervét a kiemelt részben részletezi. Emellett a jelentés közzététele az előző évhez képest jobban megfelel az éghajlattal kapcsolatos pénzügyi közzétételekkel foglalkozó munkacsoport (TCFD) ajánlásainak. További újítás, hogy a Hankook májusban bejelentette a vállalatirányítási chartát, amely lefekteti az átlátható ESG-menedzsment alapjait.

Áttekintés: 2009-ben a Hankook Tire létrehozta a saját CSR-szervezetét. A cég azóta is folyamatosan elkötelezett a fenntarthatóság mellett; ez számos tevékenységben megnyilvánul, többek között abban, hogy foglalkozik a tágabb értelemben vett mobilitás témájával.

A Hankook 2021/22-es ESG-jelentése online elérhető, a következő linken: www.hankooktire.com/global/en/esg/esg-report.html.

Booking.com