• A Kinergy 4S 2 újfent a legjobbnak bizonyult a „Négyévszakos gumiabroncs” kategóriában
  • A Ventus S1 evo 3 SUV „Ajánlott” minősítést kapott a nedves úton nyújtott kiváló fékező és vezethetőségi teljesítményének köszönhetően
  • A Hankook Winter i*cept RS 3 első alkalommal nyerte el az Év terméke díjat

Daventry, Egyesült Királyság, 2023. június 29. – A Hankook prémium gumiabroncsgyártó mindhárom kategóriában („Négyévszakos gumiabroncs”, „Nyári gumiabroncs” és „Téli gumiabroncs”) felkerült az Auto Express Év terméke díjátadójának dobogójára.

2021 és 2022 után a Kinergy 4S 2 négyévszakos gumiabroncs zsinórban harmadszor nyerte el az Év terméke díjat. A nedves teszteken kiemelkedően szerepelt, a kezelhetőség terén pedig rendkívül biztonságos és hatékony volt, az első tengelyen erős, a hátsón stabil teljesítményt nyújtott. Az Auto Express úgy fogalmazott: „A Hankook mára szilárdan a prémium márkák között van, így az egész évben használható Kinergy 4S 2 gumiabroncsok újabb győzelme nem meglepetés” (Auto Express 2023.05.17.). A második Auto Express Év Terméke elismerést „Ajánlott” minősítéssel a Hankook Ventus S1 evo 3 SUV gumiabroncs kapta, amely az Auto Express SUV Tyre Test 2022 díja után ismét elnyerte az Év abroncsa díjat. A Ventus S1 evo 3 SUV, „a nedves úton nélkülözhetetlen gumiabroncsként” (Auto Express, 2022. július 20.) hivatkozott termék nedves és száraz úton egyaránt jól teljesített, valamint az egyenesekben és kanyarokban is kiválóan megbirkózott a mély vízzel. Végül pedig a Winter i*cept RS3, amelyet korábban már „Ajánlott” minősítéssel díjaztak a 2022-es debütáló évében, most első ízben kapott „Kiváló” értékelést az Auto Express 2023-as Év terméke díjátadóján. A 2023.05.17-én megjelent számában az Auto Express így jellemezte az abroncsot: „Jól vezethető, kellemes pontossággal, ez egy ígéretes debütálás”.

„Az idén is örömmel töltenek el minket az Auto Express az Év Terméke díjjal járó elismerései, amelyek azt bizonyítják, hogy a Hankook gumiabroncsok egész évben nagyszerű választásnak bizonyulnak az Egyesült Királyságbeli vásárlóink számára. A Hankook elkötelezett a folyamatos kutatás-fejlesztési beruházások mellett, hogy tovább fejlesszük termékportfóliónkat és teljesítményünket” – nyilatkozta Chang Yool Han, a Hankook Tyre UK ügyvezető igazgatója.

Biztonságos vezetés egész évben – a három díjnyertes gumiabroncs jellemzői

Kinergy 4S 2 termékkel a Hankook prémium gumiabroncsgyártó egy egész évben használható, különböző időjárási és hőmérsékleti viszonyokra specializálódott abroncsot fejlesztett ki. A Kinergy 4S 2 immár ötödik generációja még kiegyensúlyozottabb és egyenletesebb teljesítményt nyújt. A gumiabroncsot elsősorban a minőséget és a költséghatékonyságot szem előtt tartó sofőröknek tervezték, akik nem szívesen cserélnek abroncsot hathavonta, de továbbra is értékelik az egész évre szóló optimális teljesítményt és biztonságot, különös tekintettel az egyre változékonyabb európai időjárási körülményekre. A városi környezet előtérbe kerülése miatt az abroncs vonzó alternatívát nyújt az egész éves közlekedésre a jogszabályi előírások megfelelő betartásával.

Ventus S1 evo 3 SUV nyári gumiabroncs a nagy teljesítményű természetes gyantákat használó új futófelületi keveréknek köszönhetően fokozottan sportos és dinamikus teljesítményt nyújt száraz és nedves úton egyaránt. Az oldalfalon egy speciális nejlonanyag, a „bead packing” használata jelentősen megnövelt oldalfalszilárdságot biztosít. A kétrétegű váz és az aramid kompozit anyag alkalmazása a korábbi mintázatokhoz képest akár 60 százalékkal csökkenti a gördülési felület nem kívánt tágulását nagy sebességnél, ami kiemelkedően kedvező menetstabilitást és kormányzási pontosságot, valamint az alacsonyabb általános hőfejlődésnek köszönhetően megnövelt tartósságot eredményez.

A Hankook új Winter i*cept RS3 modellje minden szempontból felülmúlja sikeres elődjét, és még nagyobb biztonságot nyújt. Havas és jeges körülmények között az új, fordított V-profilok és a 3D lamellák akár 4%-kal csökkenthetik a fékutat. Az új mikroélek és a futófelület jobb merevsége jelentősen nagyobb tapadást és oldalirányú tartást biztosít havas kanyarokban. A féktáv 7%-kal csökkent a nedves utakon, hála az új generációs, természetes gyanta alapú Aqua-Pine kompozíciónak. A V-alakú futófelületi barázdák és a keresztben futó kisebb bordázatok lehetővé teszik a víz gyorsabb elvezetését, ezáltal megelőzve a vízenfutás kialakulását.

Booking.com