• Kiemelkedő értékelések az ESG, az emberi jogok és az ellátásilánc-menedzsment területén
  • A Hankook a legmagasabb pontszámot érte el a DJSI World működésének
    kezdete óta
  • Továbbra is a fenntarthatóságra összpontosítunk

Neu-Isenburg, Németország, 2022. december 20. – Környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) területen betöltött vezető szerepét tovább erősítve, a prémium gumiabroncsgyártó Hankook, iparágvezető fenntarthatósági teljesítménye okán hetedik egymást követő alkalommal szerepelt a Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI). Idén 326, világszerte jegyzett vállalat szerepel a listán – ez a 2555 legeredményesebb globális vállalat 12,8%-a. A Hankook az autóalkatrész-ipar vezető képviselői közé tartozik.

A Hankook első alkalommal hét évvel ezelőtt került be a DJSI Worldbe, a világ leghitelesebb, fenntarthatósági értékeket mutató jegyzékébe, az ESG-menedzsment megerősítésére irányuló folyamatos erőfeszítéseinek eredményeként. A vállalati jótékonyság, az emberi jogok, az ellátásilánc-menedzsment és a K+F innováció terén elért kimagasló eredményeinek köszönhetően idén a cég a legmagasabb pontszámot érte el a DJSI létezésének kezdete óta.

A Hankook nyolc, a maga meghatározott szakterületén működő bizottság munkájának köszönhetően javította a vállalaton belüli ESG-normákat, és egy fenntartható ellátási lánc működtetésére törekszik. 2018-ban a vállalat stratégiát fogalmazott meg a természetesgumi-ellátás fenntarthatóságának érdekében. Mi több, a vállalat vezető szerepet tölt be a körkörös gazdaság gyakorlati alkalmazásában. Ezen kívül a gumiabroncs-specialista ebben az évben csatlakozott a Tudományalapú Célkitűzés Kezdeményezéshez (SBTi), és az üvegházhatású gázok csökkentésére azt a közép- és hosszú távú célkitűzést terjesztette elő, hogy a termeléssel összefüggő CO2 -kibocsátást 2030-ra 46,2%-kal csökkenti a bázisnak tekintett 2019-es évhez képest. Célja továbbá az ellátási láncból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának 27,5%-os csökkentése is.

A vállalatnak – globálisan működő gumiabroncs-gyártó cégként – deklarált célja, hogy a kiemelkedő fenntarthatóság-menedzsment képességek megvalósítása érdekében olyan tevékenységeket honosítson meg szisztematikus keretek között, mint a vállalati jótékonyság és a környezetmenedzsment.

A Dow Jones Fenntarthatósági Index a fenntarthatósági minősítések és befektetések legelismertebb globális referenciaindexe. Példaértékű vállalatokat sorol be, átfogóan értékelve a vállalatirányítási tevékenységeket olyan szempontok szerint, mint a pénzügyi teljesítmény, a társadalmi hozzájárulások, az etikus vállalatirányítás és a környezetgazdálkodás. A DJSI-t 1999-ben közösen fejlesztette ki a világ legnagyobb pénzügyi információs vállalata az S&P Dow Jones Indices és az S&P Global Switzerland SA (korábban SAM), egy globális fenntarthatóság-minősítési ügynökség.

Booking.com