A Hankook abroncsain járja be idei turnéján az Egyesült Államokat a Volkswagen ID.4

 

Az abroncsgyártó Hankook ismét turnéra indul a Challenge4-ral és a Volkswagennel. A 2020-as németországi VW ID.3 turné után a Hankook ez alkalommal a Volkswagen ID.4 elektromos autójához biztosít abroncsot a US Cross Country turné alkalmából. Rainer Zietlow és a rendezvényt szervező Challenge4 ügynökség számos Volkswagen és Hankook viszonteladót felkeres majd a 36 000 mérföldet (közel 58 000 km-t) felölelő amerikai turné során.

Neu-Isenburg, Németország / Nashville, Tennessee, USA, 2021. augusztus 3.
A prémium abroncsgyártó Hankook ismét együttműködik a Challenge4-ral és a Volkswagennel. A Németországban jól ismert, több rekordot megdöntő Rainer Zietlow most az elektromos VW ID.4-ral járja be az Egyesült Államokat a „Great Roadshow Through the US” (Az Államokat átszelő nagy roadshow) keretében. A tavalyi, németországi ID.3 turnén a Hankook Winter i*cept evo 3 18 colos téli abroncsai remekül helytálltak a közép-európai őszi és téli időjárási körülmények között. A tegnap útnak induló, Egyesült Államokat átszelő turnét a VW ID.4 a Hankook Kinergy AS EV abroncsain teszi meg – az első tengelyre 235/55R19, a hátsó tengelyre 255/50R19 méretű abroncs került.

A Challenge4 vezetésével a Volkswagen új elektromos autója 36 000 mérföldet tesz meg teljesen elektromos üzemmódban, mialatt július és október között bejárja a kontinentális éghajlatú Egyesült Államok 48 államát. A turné során több mint 600 Hankook és Volkswagen kereskedést is meglátogatnak, és betérnek a Hankook clarksville-i gyárába is Tennessee államban. A VW ID.4 egyesült államokbeli turnéja 2021. július 13-án indult Virginia államból, a VW herndoni központjából, ahonnét észak felé vették az irányt a nyugati parton, majd dél felé indulva átvágnak az országon. A turné a Volkswagen csoport virginiai központjában ér véget október 18-án.

„A Hankook a Challenge4 és a Volkswagen hosszú távú partnereként örömmel fogadta, hogy az amerikai körút abroncsbeszállítója lehet” – nyilatkozta Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology vezérigazgatója. „A Kinergy AS EV abroncsot kifejezetten elektromos járművekhez fejlesztették, alacsony gördülési ellenállása, kiemelkedő tapadása és kormányozhatósága, valamint megbízhatósága miatt meggyőző eredménnyel tud majd szolgálni ezen a hosszú és megerőltető utazáson.”

„Ehhez az úthoz olyan abroncsra van szükségünk, amely képes alkalmazkodni az USA egyes területeinek legkülönfélébb vezetési körülményeihez” – magyarázta Rainer Zietlow, a sofőr és a Challenge4 alapítója. „A Hankook Kinergy AS EV alacsony gördülési ellenállásának köszönhetően csökkenthető a szükséges töltések száma, miközben a fokozott nedves tapadás, a kezdeti gyorsulásra adott válasz, valamint a kiváló stabilitás és kormányozhatóság mind jelentősen hozzájárul a turné sikeréhez.”

A VW ID.4 USA-beli turnéjának útvonalát július 13-tól lehet követni a https://vwid4-usatour.com/ honlapon, ahol a GPS nyomkövető térképen 15 percenként frissül a VW ID.4 aktuális helyzete. Csakúgy, mint az ID.3 Germany Tour esetében, a Challenge4 idén is minden megtett mérföld után 10 centtel támogatja az SOS gyermekfalvakat az USA-ban.

Booking.com