A Hankook a legjobbak között végzett az EcoVadis-értékelésén.

Az abroncsgyártó Hankook platina minősítést ért el, mellyel csak a vállalatok felső egy százalékát ismerik el az egyes ipari szektorokban. A vállalat így három egymást követő évben is a legmagasabb értékelést tudhatja magáénak, jól mutatva a vállalat sikeres fenntarthatósági törekvéseit. A Hankook összpontszáma ráadásul idén nyolc ponttal lett magasabb, mint tavaly.

 

Neu-Isenburg, Németország, 2021. október 11.
A prémium abroncsgyártó Hankook a legrangosabb, platina minősítést ért el az EcoVadis 2021-es, vállalati társadalmi felelősségvállalásról (CSR) szóló értékelésén. A platina fokozatot csak azok a vállalatok kaphatják meg, amelyek teljesítménye egy adott iparágban a legjobb 1%-ba tartozik.

Az EcoVadis egy nemzetközileg elismert intézet, amely megbízható értékeléséket készít a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról. Az intézet 160 ország közel 6500 vállalatát osztályozza, és többek között a környezeti hatást, a munka- és emberi jogokat, az etikai elveket, illetve a fenntartható beszerzést veszi figyelembe. A vállalatok bronz, ezüst, arany és platina értékelést kaphatnak, amelyek közül a platina a legmagasabb elismerés.

Az EcoVadis nagyra értékelte a Hankook tiszta és számszerűsíthető vállalati társadalmi felelősségvállalási célkitűzéseit, illetve az aktív részvételt számos vállalati fenntarthatósági kezdeményezésben. Az EcoVadis elismerte a Hankook átlátható és részletes vállalati társadalmi felelősségvállalási irányelveit, különösen az emberi jogok kezelése, a környezetvédelmi célkitűzések, valamint a közegészségügy – és biztonság terén tett lépések miatt került a cég a világ gumigyártó vállalatainak felső egy százalékába.

Az EcoVadis már korábban is  elismerte a Hankook teljesítményét. 2019-ben az abroncsgyártó arany fokozatot kapott, ami azt jelenti, hogy a fenntarthatósági  törekvéseket tekintve a szegmensében résztvevő vállalatok felső öt százalékához tartozott. A következő évben az értékelési rendszert a platina fokozattal egészítették ki, amelyet az adott kategória felső 1%-ába tartozó vállalatok kaphattak meg. A Hankook azonnal el is nyerte ezt a szintű elismerést. A Hankook ennek értelmében a világ egyik vezető vállalata fenntarthatósági törekvéseit tekintve, amelyet az EcoVadis három egymás utáni évben is a legmagasabb értékeléssel jutalmazott.

Az idei eredmény azért is jelentős, mert a Hankook 81 pontos összesített eredménye 8 ponttal lett magasabb, mint a tavalyi. A vállalat tehát nemcsak megtartotta ezt a kiemelkedő színvonalat, hanem még javítani is tudott tavalyi teljesítményén. Az egyes értékelési kritériumokat tekintve a vállalat 70 pontot ért el a környezetvédelem és 90 pontot a fenntartható beszerzés kategóriájában, ami 10, illetve 20 pontos növekedés a tavalyi év eredményeihez képest.

A Hankook a fenntartható beszerzés kategóriájában ráadásul a legmagasabb, „kiemelkedő szintű” értékelést kapta. A Hankook a közelmúltban több fenntarthatósági kezdeményezést is bevezetett az értékláncában, melyek közé tartozik a fenntartható természetes gumi irányelveinek a Fenntartható Kaucsuk Globális Platform (Global Platform for Sustainable Natural Rubber, GSPNR) elveit követő átalakítása.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy három egymást követő évben is a legmagasabb értékelést kapjuk az EcoVadistól. Ez is azt bizonyítja, vezető szereplői vagyunk az abroncsgyártás fenntartható ökoszisztémájának kialakításában” – nyilatkozta Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology vezérigazgatója. „Továbbra is elkötelezettek vagyunk a fenntarthatósági törekvések mellett, hiszen ezek nemcsak a jövőbeli növekedés előfeltételeit jelentik, hanem zöldebbé is teszik a világunkat.”

Az EcoVadis elismerése mellett a Hankookot több szakmai szervezet is méltatta már erőfeszítéseiért a társadalmi szerepvállalás és a fenntarthatósági törekvések területén. A Hankook például 2011-ben szerepelt először a Dow Jones fenntarthatósági indexén, 2016 és 2020 között pedig minden évben megtalálható volt Dow Jones Sustainability Indices listáján. Végezetül pedig a Hankook tavaly kiváló értékelést kapott klímaváltozás kategóriában a the Carbon Disclosure Projecttől környezetvédelmi átláthatóságukért és a klímaváltozás ellen fellépésükért.

 

Booking.com