• Több évre szóló partnerséget kötött a Hankook és a Lamborghini Squadra Corse
  • Az új Ventus Race gumiabroncs kifejezetten a Super Trofeo számára készült
  • A márkakupát három sorozatban, négy kontinensen rendezik meg

2023. január 23. Neu-Isenburg, Németország – A Hankook és az olasz sportkocsigyártó, a Lamborghini Squadra Corse egyesítette erőit. A 2023-as szezontól kezdve a prémium gumiabroncsgyártó a Lamborghini Super Trofeo hivatalos műszaki partnere és kizárólagos gumiabroncs-beszállítója. A márkakupa neves és nemzetközi versenye három sorozatból áll, amelyeket négy kontinensen rendeznek meg. A Hankook egy új, nagy teljesítményű versenyabroncsot fejlesztett ki annak érdekében, hogy az eltérő követelményeknek megfelelhessen. A Ventus Race kifejezetten a Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo2 versenyautókhoz tervezték, és közepes futókeverékével magas szintű tapadást és maximális állandóságot biztosít minden körülmények között és minden versenypályán. A vadonatúj gumiabroncsot a Lamborghini Super Trofeo Europe, North America és Asia, vagyis a Lamborghini Super Trofeo európai, észak-amerikai és ázsiai versenyein fogják használni. A Hankook műszaki támogatást is nyújt a versenypályákon, mérnökei és szerelői pedig a helyszínen segítik a versenyzőket és a csapatokat.

„A Lamborghini Super Trofeo partnersége révén a Hankook egy nagy névvel és három izgalmas sorozattal bővíti portfólióját a nemzetközi motorsportban – ez egy újabb lépés, amely tovább erősíti a prémium márkánkat 2023-ban és azon túl” – mondta Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke.

A legrégebbi Lamborghini-bajnokság a Super Trofeo Europe, amely idén olyan neves pályákra látogat el, mint Imola, Valencia, Spa-Francorchamps és a Nürburgring. A Lamborghini Super Trofeo North America versenynaptárában is szerepel néhány nagynevű helyszín. Az olyan versenypályák, mint a Watkins Glen és az Indianapolis, elég ahhoz, hogy minden motorsport-rajongó pulzusa felpörögjön. A Lamborghini Super Trofeo Asia is visszatér három év szünet után. A versenynaptárban hat versenyhétvége szerepel, a helyszínek pedig többek között Fuji, Sanghaj és az ausztráliai The Bend Motorsport Park lesz.

A nagydöntőre (Grand Final) harmadik alkalommal kerül sor Vallelungában november 18-án és 19-én. A Super Trofeo összes versenyzője összegyűlik ezen a – Rómától körülbelül 30 kilométerre található – versenypályán, ahol rajthoz állnak két 50 perces sprintversenyen, hogy kiderüljön, ki lesz a győztes a 2023-as évben. A Lamborghini Grand Final nem csupán a Super Trofeo fő sporteseménye, hanem egyben egy fesztivál is, amely az elmúlt években a világ minden tájáról vonzotta a nézőket és a rajongókat.

Manfred Sandbichler (a Hankook európai autósport igazgatója): „Büszkék vagyunk, hogy partnerei lehetünk ennek a magas színvonalú nemzetközi versenysorozatnak, miközben a Lamborghini a 60. évfordulóját ünnepli, és szeretnénk az elkövetkező években tovább bővíteni ezt az együttműködést. Az újonnan kifejlesztett, mono-futókeverékű Ventus Race gumiabroncsunkat közepes méretű változatban terveztük meg, hogy különböző hőmérsékleteken, a legkülönbözőbb pályákon és felületeken képes legyen teljes mértékben kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. A Hankook mérnökei és szerelői mind a négy kontinensen készen állnak, hogy segítsék és tanácsokkal lássák el a versenyzőket és a csapatokat. Szerintem izgalmas szezonnak nézünk elébe, és várom a vallelungai utolsó versenyt.”

Giorgio Sanna, a Lamborghini Motorsport vezetője: „Izgatottan várjuk a Hankookkal való új együttműködést, mivel tapasztalt és értékes műszaki partnerről van szó. Biztos vagyok benne, hogy a Lamborghini Super Trofeo Platform az első lépés a hosszú úton, amely mindkét fél számára komoly eredményeket fog hozni.”

 

Képaláírás: Sanghoon Lee, President of Hankook Tire Europe és Giorgio Sanna, Head of Motorsport Lamborghini.

Booking.com