A Hankook a Hapag-Lloyd AG-vel szerződött a logisztikai kapacitás növeléséért.

Az abroncsgyártó Hankook hosszú távú partnerkapcsolatot alakított ki a világ ötödik legnagyobb tengeri szállítmányozási vállalatával, a Hapag-Lloyd-dal. A cég a szállítókonténerek folyamatos elérhetőségét és a fenntartható logisztikai szolgáltatásokat biztosítja. Ez a megállapodás jelentősen javítja a Hankook exportkapacitását és megerősíti globális versenyképességét.

 

Neu-Isenburg, 2021. december 15.
A prémium abroncsgyártó Hankook megállapodást kötött a Hapag-Lloyd AG-vel, a világ ötödik legnagyobb tengeri szállítmányozási vállalatával, logisztikai kapacitásának javítása érdekében. Az 1847-ben alapított német Hapag-Lloyd AG kontinensek közötti tengeri szállítást biztosít, modern flottája 257 teherszállító hajóból áll.

Jelenleg a tengeri teherszállítás hatalmas válságban van. A szállítókonténerek hiánya miatt – amely jelenségnek elsősorban a COVID-19 járvány az oka – a kikötőkben feltorlódtak a hajók, és a teherszállítás költsége is soha nem látott mértékben emelkedett. A Hankook hosszú távú szerződést írt alá a Hapag-Lloyd-dal ennek a nehéz időszaknak az átvészelése érdekében. Ez egy jelentős lépés, amelyet a Hankook és a német szállítmányozási vállalat több mint 20 éves együttműködése alapozott meg.

A szerződést 2021. december 7-én a Hankook Technoplex központjában írták alá, ünnepélyes keretek között.. Az eseményen jelen volt Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology vezérigazgatója, Jongho Park, a Hankook Tire & Technology vezető tisztségviselője, Hans Schaefer, a Hapag-Lloyd ázsiai regionális vezető ügyvezető igazgatója és Minkyu Choi, a Hapag-Lloyd Korea elnöke.

A megállapodás szerint a Hapag-Lloyd a szállítókonténerek folyamatos elérhetőségét és a fenntartható logisztikai szolgáltatásokat biztosítja 2022 és 2024 között. A Hapag-Lloyd környezettudatos vállalat, amelynek célja a globális erőforrások megőrzése, környezetvédelmi törekvéseik pedig összhangban vannak a Hankook fenntarthatóság iránti elkötelezettségével.

„Örömmel kötöttük meg a Hapag-Lloyd-dal ezt a hosszú távú szerződést, ami javítja a Hankook exportkapacitását és stabilizálja a globális ellátási láncunkat ebben a bizonytalan gazdasági környezetben” – nyilatkozta Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology vezérigazgatója. „Úgy véljük, ez a stratégiai együttműködés egy olyan ellenálló ökoszisztémát hoz létre, amellyel megerősíthetjük globális versenyképességünket a jelen kiszámíthatatlansága ellenére is.”

A Hankook jelenleg több mint 180 országban van jelen, a vállalat növekedése pedig folyamatos, hiszen gyorsan alkalmazkodik az állandóan változó piaci feltételekhez, ami nemcsak a mennyiségi, hanem a minőségi növekedés kulcsa is.

 

Képaláírás: (balról jobbra) Hans Schaefer, a Hapag-Lloyd ázsiai regionális ügyvezető igazgatója és Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology vezérigazgatója ünnepélyes keretek között aláírják a szerződést 2021. december 7-én.

 

Booking.com